Blogg

Sommarkonst på ön

Under hela juli månad pågår ett stort konstprojekt på Hammarö, Sommarkonst på ön. Ett helt gäng konstnärer ställer ut på olika platser i kommunen. Navet är “gamla apotekslokalen” vid COOP på Nolgård, där många verk hänger och mer info finns om övriga lokaler. Dessutom kan du kolla Sommarkonst på öns Facebooksida för mer info: Sommarkonst på ön

Mer info om mina verk i detta evenemang hittar du här: Grimfoot på Sommarkonst på ön

Välkomna!

Mats Grimfoot

NNPC-framgångar

Synnerligen stolt att ha kammat hem två fina placeringar i NNPC (Nordic Nature Photo Contest) 2020, arrangerat av norska Natur & Foto. Dels vann jag kategorin Kreativa naturbilder, dels landade bilden nedan på en 2:a plats i kategorin Närbilder.

//Mats Grimfoot

Utställning på Rotnäs Gårdsbutik 15-30 juni

Måleriskt fotografi och Fotografiskt måleri!

Med start lördagen den 15:e juni (vernissage med bubbel kl 15-18) kommer jag och Mathias Frykholm (www.frykholm-art.se) att dela utrymmet i galleriet på Rotnäs Gård ca 2 mil norr om Karlstad. Det är Marie-Lovise Kulläng som dragit igång en gårdsbutik med inredning, café och galleri. Skyltat från väg 63 mot Filipstad ca 4 km norr om Vallargärdet.

Mathias målar med fotografisk precision, så jag har valt att ställa ut delar av min utställning “Skarp oskärpa” som kontrast. Sammantaget blir det därför Måleriskt fotografi och Fotografiskt måleri. Missa inte detta!

Öppet alla dagar 11 till 18. Håll ett öga på Facebook (Rotnäs Gårdsbutik) och Instagram (rotnasgardsbutik) för uppdaterad information och kommande arrangemang!

//Mats Grimfoot

Ett foto och en målning. Eller tvärt om?

 

Håll utkik efter nästa nummer av Natur&Foto!

Natur&Foto är ett utmärkt norskt magasin för foto- och naturintresserade, som går att prenumerera på eller köpa lösnummer av i välsorterade butiker. Rekommenderar att ni köper nästa nummer, utkommer ca  27 juni!

//Mats Grimfoot

Lite nytänk (i alla fall för mig)

Jag har på senare tid funnit ett nöje i att fotografera stadsmiljöer och arkitektur. Bilden nedan är tagen i Amsterdam, dit jag reste från en vildmarksresa i Kanada via en jobbresa till Eindhoven. Kontrasterna mellan ett tält i den absoluta ödemarken i Nahanni National Park och en parkbänk i Amsterdam (det fanns inte ett enda hotellrum att uppbringa) var monumental. Bilden har belönats i internationella tävlingar i både Grekland (6th Olympic circuit 2018) och Sverige (2nd Photorama Digital Sweden 2019).

//Mats Grimfoot

Årets Fotograf, Naturfoto Västmanland

Inte utan stolthet konstaterar jag  att juryn i form av Magnus Martinsson/N valde undertecknad till Årets Fotograf i Naturfoto Västmanlands årstävling 2019! Dessutom utsåg Magnus min bild “Andliga spår” till Årets bild. Konkurrensen i klubben är hård, så detta känns verkligen hedrande.

Länk till resultatet av årstävlingen (missa inte att bläddra runt på klubbens hemsida, och varför inte bli medlem?).

//Mats Gimfoot

Nya printar

Söker ni något nytt att hänga på väggen för en rimlig peng kan ni kika in på fliken 30×40 printar! Där har jag lagt in ett galleri med det aktuella utbudet. Endast 120:-/st utan ram, 200:- med ram.

//Mats Grimfoot

 

En björn har flyttat in…

… i KBAB:s nybyggda bostadshus Lyktan på Rud i Karlstad!

I mitt uppdrag hade jag tagit fram några bilder som av olika anledningar passade i husets entré, som de boende i KBAB sedan fick rösta på. Av dessa vann en bild på en björn med knapp marginal. Men varför fanns just en björn med bland bilderna kan man undra? Området kallas Björnparken…

Bilden printades av Hammarö tryckeri, och monterades på plats av Reklambutiken i Värmland.

Länk till KBAB

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Lyktan

Norskt FIAP-guld

Det blev banne mig en FIAP guldmedalj i 6th MIROC Digital Circuit 2018! Min bild på några i små jaktstugor i ett storslaget bergslandskap passade in i klassen Mountain Landscapes, och gillades uppenbarligen av juryn i Bergen. Bara att stryka av sig hatten och buga!

Länk till 6th MIROC

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Mountain cabins

En 3:e plats i NNPC

Nordic Nature Photo Contest, NNPC, arrangeras av norska Natur&Foto. Flera tusen bilder skickas in till de 8 olika klasserna (+ årets unga naturfotograf, men där är jag minst sagt diskvalificerad), så det känns mycket hedrande att ha kammat hem en 3:e plats i kategorin “Årets nordiske turbilde”!

Prisutdelningen var på Oslo konserthus i samband med en hel dag med spännande föreläsningar och minimässa, allt i regi av Natur&Foto. Trevligt nog är skogsrockaren Dagfinn Kolberg ett stående inslag i samband med prisutdelningen, och han bjöd som vanligt på egna naturbilder och “jordnær skaurock”.  En äkta konstnärssjäl!

Ett särskilt tack till den oerhört tappre surfaren som kämpade på i snöstormen vid Skagsanden på Lofoten!

Länkar:
Natur&Foto
NNPC 2018, vinnare
Dagfinn Kolberg

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Winter_surfer

Guld i Australien

Äntligen hittade jag en jury som gillar min bild “No more riding”. Jag fick singla iväg den ända till Queensland, där Townsville Salon belönade den med en FIAP Guldmedalj i 4th Queensland International Digital Circuit.

Nöjd.

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Nomoreriding

Två kollektionsdiplom vid Riksfotoutställningen 2017

Jag följde upp förra årets silvermedalj i kollektion med två kollektionsdiplom i årets upplaga av Riksfotoutställningen, ett i digitalklassen och ett i påsikt. Här visar jag den digitala, fotograferad vid kulturhuset Spira i Jönköping.

Konkurrensen var hård, inte mindre än 148 påsikts- och 244 digitala kollektioner lämnades in från rikets alla hörn. Jag vill också passa på att tacka ABF Fotoklubb i Uddevalla som anordnade Riksfototräffen, där bland mycket annat resultaten från tävlingen redovisades!

//Mats Grimfoot

Kollektion Spira 1 Kollektion Spira 2 Kollektion Spira 3

 

 

Grimfoot nu i RSF styrelse

logoInte utan stolthet har jag blivit tillfrågad om jag vill bli ledamot i styrelsen för RSF, Riksförbundet Svensk Fotografi. Ett sådant hedersuppdrag är svårt att tacka nej till, särskilt som fotografin ligger mig så varmt om hjärtat. Jag tackade sålunda ja, och är nu invald.

RSF är en ideell sammanslutning av fotoklubbar och enskilda medlemmar. Målsättningen är att verka för fotografins utveckling, ge stöd till medlemsklubbar och tillvarata medlemmars intressen i fotografiska frågor. RSF är Sveriges största organisation för aktiva fotoentusiaster och har 6000 medlemmar i 150 fotoklubbar runt om i landet. RSF genomför olika fotoaktiviteter som ett komplement till de lokala klubbarnas och fotoklubbsdistriktens arrangemang.

Läs mer på RSF:s hemsida.

//Mats Grimfoot

Jakten på en bra fågelbild…

… har börjat för året! Jag var nyligen till Lofoten (numera döpt till Lofooten i ett diskret försök att adoptera området) med min bror Benny Larsson för att fota landskap. Och visst finns det landskap på Lofooten, men flaxar det någonstans är det svårt att inte dra fram de tyngre redskapen och försöka fånga något karismatiskt ögonblick.

Våren är en härlig tid!

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Coordinated hunt

Slutkläm på Naturum och nya tag på Naturfotografiska!

Passa på nu, ännu några dagar kvar till 12 mars som är sista dagen för min utställning på Naturum Värmland i Karlstad.

Men redan 11 mars är det nya tag, då kommer jag och ett gäng kollegor i Naturfoto Västmanland att ha vernissage på Naturfotografiska i Hallstahammar, missa inte det!

Länk till Naturfotografiska i Hallstahammar

Nedan några kommentarer i gästboken på Naturum (man kan inte göra alla glada men alla synpunkter respekteras). Tyck till du också!

//Mats Grimfoot

Grimfoot_gastbok_3

Grimfoot_gastbok_1

Grimfoot_gastbok_4

Grimfoot_gastbok_2

Uppdragsfotografering, 1st Modern

1st Modern är ett Karlstad-baserat företag som säljer exklusiva äldre möbler och lampor med skandinavisk design. Signe och Gustav har nu bett mig om hjälp med fotografering av möblerna, ett spännande uppdrag!

Kolla gärna in på 1st Modern, de har många roliga och kvalitativa möbler: http://www.1stmodern.com/

//Mats Grimfoot

Grimfoot_1st_Modern_mobel_008_hemsidan

Inget att ge fingret åt…

Inte utan stolthet var jag en del av teamet från FK Focus som var med och tampades i Riksförbundets klubblagtävling i fotografi. Tillsammans med Sussie Flink, Benny Larsson (min ohängde bror), Lasse Parbring och Tommy Björklund bärgade vi bronsmedaljen!

Ensam är stark, men ibland är det jäkligt roligt att gå samman och hitta på roliga saker. Detta var en sådan sak. Ett av mina två bidrag samt Sussies bilder på medaljen nedan.

Som sagt, inget att ge fingret åt…

//Mats Grimfoot

FK_Focus_Grimfoot_Mats_Digitus impudicus

 

FK_Focus_RSF_Brons

Nya vykort

Nu har jag filat ihop nya vykort i storleken A5 (148 x 210 mm), denna gång med motiv från min utställning “Skarp oskärpa”. Kika gärna in i vykortsgalleriet via fliken Vykort ovan, eller klicka här!

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Skarp_oskaerpa_21

Missa inte…

…vernissagen den 12 november mellan 11 och 17 på Naturum Värmland i Karlstad!

//Mats Grimfoot

Affisch grimfoot skarp oskärpa

Ny utställning på Naturum Värmland!

På lördag 12 november släpper vi in besökare på vernissagen för min nya fotoutställning “Skarp oskärpa”!

Bilderna är printade på vinyl som sedan limmats på Dibond-plattor och därefter laminerats. Jag har friskat i lite med storlekarna, och de flesta mäter 100 x 67 cm.

Hammarö tryckeri i Karlstad har printat. Här är Anders Ahlzén in action med limning, laminering och stansning av hörnen på den största, som är 130 cm bred. Toppkvalitet!

Vernissagen är alltså 12 november kl 11-17 på Naturum Värmland i Karlstad.

Välkomna!

//Mats Grimfoot

Grimfoot_Hammaro_tryckeri_2

"Det är inte vad man tittar på som
betyder något, det är vad man ser"
- Thoreau
_________________________

  FIAP Distinction: EFIAP/b
  NFFF Hederstecken: NSMiF/b
  RSF Utmärkelse: ERSF/b

Jag säljer mina bilder via

den grönaste bildbyrån, Azote, specialiserad på Människa och Miljö

Arkiv