Fotoworkshop i Helsingfors

I början av oktober hade jag den stora förmånen att få leda en 2-dagars workshop hos Amatörfotografklubben i Helsingfors, AFK i dagligt tal. Föreningen bildades 1889, och är med sin 127-åriga historia Nordens äldsta aktiva fotoklubb. AFK är dessutom den största svenskspråkiga fotoklubben i Finland.

Temat för helgens övningar var ”bildberättande och humor”. Och roligt hade vi! Jag har fått följande fina ord från AFK genom Ghita Thomé: “Det allmänna intrycket efter workshopen var att den verkligen var lyckad, jättetrevlig. Deltagarna var glada och nöjda. Workshopen var inspirerande, utmanande och dessutom rolig. Mats uppskattades som ledare. Han var super, sympatisk och uppmuntrande.”

Med tanke på den höga nivån i klubben och de antydningar till självkritisk hållning vid inlämningen av bilderna från våra övningar kanske någon hade önskat hårdare bildkritik. Några tips till förbättringar gick att mejsla fram, men det som var bra i bilderna var totalt dominerande. Men det går ju att prata länge om det som är bra också, framför allt VARFÖR det är bra.

Jag vill verkligen tacka AFK och hela det härliga gänget för en riktigt trevlig helg, hoppas vi kan hitta på nya hyss framöver!

Länk till AFK

Gruppbilden nedan är tagen av Peter Stenius, närmast kameran. Tack Peter!

//Mats Grimfoot

Peter_Stenius_workshop_grupp

"Det är inte vad man tittar på som
betyder något, det är vad man ser"
- Thoreau
_________________________

  FIAP Distinction: EFIAP/b
  NFFF Hederstecken: NSMiF/b
  RSF Utmärkelse: ERSF/b
Jag säljer mina bilder via
den grönaste bildbyrån, Azote, specialiserad på Människa och Miljö
Arkiv