Publiceringar i Trierenberg-katalogerna 2014

I dagarna kom katalogerna från Trierenberg Super Circuit och Trierenberg Special Themes Circuit 2014. Bägge tävlingarna innebär att bilderna valsar runt till 4 olika salonger. Det blev inga medaljer, men väl publiceringar i resultatkatalogerna!

Digitalt finns det två klasser i huvudtävlingen, Super Circuit: Fritt och Natur. Fem av mina bilder fick Accepts, sammanlagt 14 stycken i de fyra salongerna, varav en hedrades med en halvsida i katalogen (boxarbilden nedan). Ögonblicket är fångat vid en boxningsgala i Karlstad dit jag fick ackreditering av arrangören. Typiskt nog fick jag feber den dagen, och orkade nätt och jämnt hasa mig upp till pressläktaren på Karlstad CCC. Med Mats Strandbergs radiostämma på min vänstra sida spanade jag avundsjukt ned mot de pigga och krya fotograferna som fladdrade omkring vid ringside. Jag fick skruva på mitt 300/2.8 och göra vad jag kunde på distans.

I Special Themes Circuit är det hela 30 olika mer eller mindre nischade motton att laborera med. Här blev det Accepts för 10 av mina bilder, sammanlagt 40 Accepts i de fyra salongerna. I mottot Passions & Emotions blev det en publicering i katalogen med cricket-bilden nedan. Den är tagen i Skottland under en landskamp mellan värdnationen och Australien.

Jag råkade passera entrén till matchen, och blev tillfrågad om jag ville gå in gratis eftersom det snart var dags att bryta för dagen (det var ju bara ca 3 timmar kvar). Vilken sport, inte ens spelarna såg roade ut. Publiken såg mest ut att tycka att cricket är en bra anledning att få sänka en pint Guinness eller två (inte så dumt tänkt i och för sig). Det enda känsloutbrottet på dessa tre timmar lyckades jag faktiskt fånga på sensorn. En bra tålamodsövning, cricket.

Sammantaget gick det alltså bra i Trierenberg, inte minst med sportbilderna. 28 av totalt 54 Accept går dock att hänföra till mitt huvudsakliga motivområde, naturen.

//Mats Grimfoot

Focused

 

 

Winner and Loser

"Det är inte vad man tittar på som
betyder något, det är vad man ser"
- Thoreau
_________________________

  FIAP Distinction: EFIAP/b
  NFFF Hederstecken: NSMiF/b
  RSF Utmärkelse: ERSF/b
Jag säljer mina bilder via
den grönaste bildbyrån, Azote, specialiserad på Människa och Miljö
Arkiv