Om mig

Jag heter Mats Grimfoot och är en biolog/ekolog som nu driver Grimfoot Photography. Mina fotografiska kunskaper och förmågor har finslipats vid världens enda(?) fleråriga yrkesutbildning för naturfotografer i Finland, under ledning av Andy Horner. Min yrkesexamen blev godkänd våren 2016.

På meritlistan finns till dags dato ett gäng pallplatser i klubbmästerskap och andra tävlingar på klubbnivå samt ett 40-tal medaljer, Honorary Mentions, Ribbons och en försvarlig mängd accepts i stora internationella fotosalonger med ackrediteringar från de internationella fotoförbunden (FIAP, UPI m fl). Jag har också samlat ihop till utmärkelsen Artiste FIAP (AFIAP) tack vare mina internationella framgångar.

Jag trivs bäst i naturen, men fotograferar i stort sett allt. Särskilt gillar jag bilder med berättelser. Antingen som enskilda bilder, eller som delar av ett bildspel eller en bildföreläsning. En eller annan vägghängare blir det också emellanåt.

Camera Natura och Natur & Foto har publicerat mina artiklar.

Jag är aktiv i två fotoklubbar, där man kan frossa i bilder, ge och ta bildkritik, tävla och helt enkelt ha roligt i goda vänners lag. I FK Focus (Örebro) kör vi hårt med motiv utan gränser, medan vi i Naturfoto Västmanland (Kolbäck) som namnet anger vältrar oss  i naturbilder.

Till sist, glöm inte att ha kul när ni fotograferar, och låt kreativiteten flöda!

//Mats Grimfoot

"Det är inte vad man tittar på som
betyder något, det är vad man ser"
- Thoreau
_________________________

  FIAP Distinction: EFIAP/b
  NFFF Hederstecken: NSMiF/b
  RSF Utmärkelse: ERSF/b

Jag säljer mina bilder via

den grönaste bildbyrån, Azote, specialiserad på Människa och Miljö

Arkiv